Petronella "Elly" Van Waas

Voor Petronella ‘Elly’ Van Waas is De Hoef meer dan zomaar een woonzorgcentrum. Het is ook de plaats waar ze weer sociaal openbloeide.

“Ik maak zelf niet zo snel contact met mensen”, vertelt ze, “maar in een woonzorgcentrum doe je dat uiteindelijk toch.” En ze is residentie De Hoef voor nog veel meer dankbaar.

Een gezonde geest in een gezond lichaam

Elly blijft graag bezig om zichzelf gezond te houden. Ze maakt gretig gebruik van het grote activiteitenaanbod dat de medewerkers van De Hoef voorzien. “Ik doe graag mee met de geheugentrainingen en de bewegingsactiviteiten. Dat is goed voor je lichaam he.”

Ook voor een wandeling staat Elly steeds te springen. “Daar kan ik echt van genieten. Onlangs hebben we nog een lange wandeling gemaakt, waarna we iets hebben gedronken in het plaatselijke café. Het was al zeker tien jaar geleden dat ik nog op café ben geweest, dus dat vond ik fantastisch.”

Een nieuwe start in De Hoef

“Ik heb er zelf niet voor gekozen om naar een woonzorgcentrum te gaan, maar heb er absoluut geen spijt van. Ik heb hier alles wat ik nodig heb en dat had ik thuis niet.” Elly is vooral dankbaar voor het nieuwe begin: “Er zijn dingen die ik liever achterlaat in het verleden. Thuis wonen is een hoofdstuk dat ik heb afgesloten en ik heb een nieuwe start gemaakt in De Hoef. Hier heb ik geen zorgen meer.”

Aanstekelijk enthousiasme

Elly is heel tevreden over het personeel en de extraatjes die ze soms voorzien. “Het eten is hier altijd heel lekker, maar ik eet geen vis. Op de dagen dat ze toch vis klaarmaken, is er voor mij een ander menu. Ze passen zich dus heel goed aan aan de wensen van de bewoners.”

Het zijn vooral de kleine dingen die haar gelukkig maken: “‘S avonds krijg ik altijd een slaapwel en ook als de verzorgers mij in de gang zien, zeggen ze altijd “Hey! Dag Elly”. Door het enthousiasme van het personeel word ik zelf ook enthousiast! Daar ben ik heel dankbaar voor.”