Een emeis assistentiewoning is een plek waar je van het leven kan genieten, en mobiel en autonoom kan verblijven in een comfortabele en veilige omgeving. 

emeis Assistentiewoningen foto 1
emeis Assistentiewoningen foto 2

Tijdelijk verblijven in een gemeubelde assistentiewoning? In sommige residenties kan dit!

Lees meer over tijdelijke verblijven

De voordelen van een emeis assistentiewoning

Zelfstandig wonen

Geniet van jouw onafhankelijkheid

Een emeis assistentiewoning is net als een appartement, maar dan nog beter. Je gaat en staat waar je wilt, je kan vrienden ontvangen of naar de cinema gaan. Je leeft dus op een volledig onafhankelijke manier. Ook al zijn wij nooit ver weg mocht je hulp nodig hebben, je blijft helemaal onafhankelijk!

Nieuwe vrienden

Leef in een gemeenschap

Ontmoet andere bewoners in de gemeenschappelijke delen of schrijf je in voor één van de vele activiteiten die de residentie organiseert. Denk maar aan uitstappen, groepswandelingen, optredens: onze diensten zijn erop gericht dat jij een verrijkende en leuke dag beleeft.


”Het was mijn kleindochter die me wees op het aanbod van Kesterberg. Ik nam contact op met de directie en kreeg te horen dat het geen enkel probleem was om samen met mijn vrouw naar Kesterberg te verhuizen, ongeacht de zorgen die zij of ik nodig hadden. Dat was alles wat ik op dat moment nodig had.”
 

Ontdek het volledige verhaal van meneer Neuckermans die in de assistentiewoning Kesterberg woont.

Vraag hulp ... wanneer je die nodig hebt

Autonomie is één van de basisprincipes van een assistentiewoning. Maar dat wil niet zeggen dat je aan je lot wordt overgelaten. Je beschikt over heel wat diensten op maat waaruit je kan kiezen. Boodschappendiensten, thuishulp, huishoudhulp, leveringen van maaltijden...
 

Onze diensten zijn aangepast aan jouw behoeften. In een assistentiewoning leef je in volledige rust.

De troeven van een assistentiewoning

Ruime appartementen die je persoonlijk kan inrichten

Een assistentiewoning wordt jouw hoofdverblijfplaats en moet dus volledig voldoen aan jouw wensen. Je kan je eigen meubelen meebrengen en het appartement volledig naar wens inrichten. Heb je een huisdier? Dan is die metgezel van harte welkom. (het is natuurlijk belangrijk dat je je huisdier zelf kan verzorgen en het geen ongemakken veroorzaakt voor andere bewoners)

Personeel met oog voor de allerbeste zorgen

Op ieder uur van de dag en van de nacht staat er personeel voor jou klaar mocht dat nodig zijn. Heb je nog een vraag? De personeelsleden stellen alles in het werk om een oplossing te vinden. Heb je geen zin om te koken? Kom dan eten in het restaurant van de assistentiewoning.

Veiligheid op alle vlakken

Jouw veiligheid is een absolute prioriteit. De appartementen zijn aangepast aan jouw specifieke behoeften: brede gangen, vlotte toegang voor rolstoelen, extra handgrepen, inloopdouches... Er wordt ook op jouw veiligheid toegezien door een systeem van camerabewaking. Je kan op beide oren slapen!

Het verschil tussen een assistentiewoning en een woonzorgcentrum

Een assistentiewoning bestaat uit appartementen waar de bewoners volledig autonoom leven en toch toegang hebben tot diensten op maat. Een woonzorgcentrum is gericht op mensen die een permanente aandacht of dagelijkse zorgen nodig hebben.
 

Ben je gevallen en heb je wat tijd nodig om te bekomen van die valpartij? Dan kan je ook in een woonzorgcentrum terecht voor een tijdelijk verblijf. Het doel: opnieuw de oude worden en weer mobiel en autonoom kunnen leven!

Bij emeis hebben we ook gemeubelde assistentiewoningen waar een tijdelijk verblijf ook kan. Bijvoorbeeld wanneer je er eens even tussenuit wilt (waarom niet naar de kust waar er een aantal mooie emeis-residenties zijn zoals Belle Epoque Knokke, Zilverduin De Haan en Mercator Oostende) of wanneer je kinderen op vakantie gaan en je niet alleen thuis wilt blijven.

Wil je eens een assistentiewoning bezoeken? Maak dan een afspraak in de emeis residentie bij jou in de buurt

Mijn assistentiewoning vinden