Vrijwilliger voor het leven - Volontaire pour la vie

Leven betekent meeleven. Meeleven met de maatschappij en de wereld. Naar concerten gaan. Een museum bezoeken. Door stad slenteren. Naar de markt gaan. Praten over wat je gezien of gedroomd hebt, vertellen over je herinneringen of gewoon eens goed zagen over het weer. Praten. Babbelen. Keuvelen. Da’s je voornaamste taak als #vrijwilligervoorhetleven bij emeis. Zo breng jij de buitenwereld bij emeis binnen. Want het leven is er om te delen.

#vrijwilligervoorhetleven op school

Waarom zou je scholieren een handboek over de tweede wereldoorlog voorschotelen als een getuige het ook in levenden lijve kan komen vertellen in de klas? Onze bewoners hebben zoveel levenservaring en al veel mooie, straffe of ontroerende momenten beleefd. Zo ontstond bij emeis het idee om woonzorgcentra en scholen te laten samenwerken. Verhalen van weleer passen perfect in een les geschiedenis of maatschappijleer. Ben jij leerkracht of leerling en wil jij ook #vrijwilligervoorhetleven worden? 

Vind een residentie in jouw buurt en neem gerust eens contact! 

 

Zij gingen je al voor

Leerlingen leren koken met kruiden

Giselle Debruyne is gepassioneerd door kruiden. Vanuit woonzorgcentrum Zennehart deelt ze haar passie en kennis met de leerlingen van de basisschool De Springveer uit Alsemberg. Die proeven letterlijk van haar kookkunsten, en dat via ZOOM! 

Een fascinerende les van een verzetsheldin over WO II

Andrée Dumon is echt echte heldin. Met haar verzetsdaden maakte ze het de Duitsers in WO II bijzonder lastig. De leerlingen van de naburige school luisteren met open mond naar de avonturen en de gevaren die deze kranige dame trotseerde.

Ben jij leerkracht of leerling en wil jij ook #vrijwilligervoorhetleven worden? 

Vind een residentie in jouw buurt en neem gerust eens contact! 

Wat kunnen onze bewoners voor jou betekenen?

Vrijwilliger voor het leven - Volontaire pour la vie

Nergens is er meer levenservaring dan in een woonzorgcentrum. Onze bewoners vormen er letterlijk een levende bibliotheek. Ze hebben alles meegemaakt en gezien: de oorlog, de komst van de tv, het vrouwenstemrecht, de wereldexpo, de strafste sportprestaties en de mafste modetrends. Ze brengen die geschiedenis met plezier tot leven. Zelfs voor scholen en verenigingen. Bovendien kunnen ze ook veel dingen die wij gewoon niet meer kunnen: breien, schaken, foxtrotten en stoofvlees maken op grootmoeders wijze. Een connectie maken bij emeis verrijkt niet alleen hun leven maar zal ook jouw leven een stuk rijker maken. 

Word vrijwilliger voor het leven

Zorgen dat bewoners verbonden blijven met de wereld door met hen te praten, terwijl je samen tv kijkt, een koffie drinkt, een spelletje speelt, een eclair eet of de krant leest? Het leven is er om te delen. Iets voor jou? 

Kom langs in een emeis-residentie in jouw buurt

Zij gingen je al voor

Liliane en Jeroen De Pauw kokkerellen erop los

Bewoonster Liliane van residentie Panhuys Park in Destelbergen en chef Jeroen De Pauw delen familierecepten, kooktips, herinneringen uit het verleden en nog zoveel meer.

Mevrouw Barrette en Maureen Louys delen hun liefde voor honden

Maureen Lous bracht haar hond mee voor een bezoekje aan Mevrouw Barrette in residentie Argenteuil in Waterloo. Het matcht meteen tussen de drie!

Joanna en Anja Daems draaien de platen van hun leven

Het leven is er om te delen. De mooiste muziek van vroeger en nu ook. Anja Daems en Joanna (residentie De Hoef in Hulshout) wisselen hun favoriete platen en mooiste muzikale herinneringen uit.

Robert en Patrick Ridremont duiken samen het verleden in

Komiek Patrick Ridremont en Robert, bewoner in residentie Les Jardins d'Ariane (Sint-Lambrechts-Woluwe) brachten allebei een deel van hun leven door in de Democratische Republiek Congo. Samen duiken ze het verleden in.

Victoria en Charlotte Collard proeven van het glutenvrije leven

Wat krijg je als je de baktips van foodie Charlotte Collard en de levenservaring van Victoria, bewoonster in residentie Les Jardins de Longchamps (Ukkel) samenbrengt? Een heerlijke glutenvrije bananencake én blije gezichten! 

Word jij ook #vrijwilligervoorhetleven

Het leven is er om te delen. Komt ontdekken wat onze bewoners voor jou kunnen betekenen en jij voor hen. Word #vrijwilligervoorhetleven. 

Ik ben kandidaat!
emeis Belgium, waarvan de maatschappelijke zetel gevestigd is te 1037 Alsembergsesteenweg, 1180 Ukkel, is verantwoordelijk voor deze verwerking, die tot doel heeft de vrijwilligers voor de activiteiten in de residenties te beheren, in overeenstemming met uw toestemming.
De gegevens die wij over u verwerken zijn die welke het mogelijk maken u te identificeren en die welke betrekking hebben op uw persoonlijk leven, met name uw interesses en uw dagen van beschikbaarheid.
Uw gegevens zullen gedurende 1 jaar worden bewaard, in digitale en papieren vorm. Aan het einde van deze periode wordt het verwijderd.
De ontvangers van uw gegevens zijn enkel de personen die daartoe gemachtigd zijn uit hoofde van hun functie binnen emeis Belgium: de directeur van de residentie waar u zal werken en de communicatiedienst van de hoofdzetel.
U hebt het recht van toegang tot de gegevens die op u betrekking hebben, om deze te laten corrigeren, wissen of overdragen, of om de verwerking ervan te beperken. U hebt ook het recht om een klacht in te dienen bij de Belgische Gegevensbeschermingsautoriteit.
U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken.
U mag deze rechten uitoefenen bij de Functionaris gegevensbescherming (DPO) van emeis Belgium door een e-mail te sturen naar dpo.be@orpea.net of per post op het volgende adres: emeis Belgium, Functionaris gegevensbescherming (DPO), Alsembergsesteenweg 1037, 1180 Brussel.