Verhuizen naar een woonzorgcentrum is een grote stap. Ons team staat klaar om jou dagelijks de beste zorgen te geven, in alle comfort en veiligheid.

De eerste momenten die je doorbrengt in een woonzorgcentrum zijn de belangrijkste. Je verlaat immers je vertrouwde omgeving om in een nieuwe thuis te gaan wonen. Ons doel is om jouw verblijf zo aangenaam en comfortabel mogelijk te maken en daarbij hechten we ook veel belang aan je veiligheid.

In een emeis woonzorgcentrum zijn alleen de allerbeste zorgen goed genoeg. We zijn erop gebrand om een omgeving te creëren waarin het leven je toelacht en waarin je volop kunt genieten van elk moment.

Liever eerst een proefverblijf doen, naar aanleiding van je zoektocht naar een tijdelijke oplossing? Dat kan!

 

Lees meer over de mogelijkheid om een proefverblijf te komen doen.

Woonzorgcentra banner
Woonzorgcentra foto 1

De troeven van een woonzorgcentrum

Een woonzorgcentrum moet vooral een baken van rust en van welzijn zijn. emeis selecteert voor jou de allerbeste begeleiding en gevarieerde activiteiten zodat je je meteen thuis voelt.

Woonzorgcentra foto 2

Doe 24/7 een beroep op onze toewijding

Je wilt zorgeloos van je verblijf kunnen genieten. Daarom staat er altijd iemand klaar om je te helpen. Je kunt op een professioneel team rekenen van verpleegkundigen, kinesitherapeuten, ergotherapeuten,... en uiteraard op ons onderhoudspersoneel.

Persoonlijke en gespecialiseerde zorg

emeis kiest voor een mensgerichte zorgaanpak. Als bewoner geniet je van een persoonlijk zorgplan dat wordt samengesteld naargelang jouw specifieke behoeften en verwachtingen. Heb jebijvoorbeeld een kwetsuur aan je been of gebruik je een rolstoel? Dan passen we jouw omkadering aan.

De gespecialiseerde zorgen zijn aangepast aan iedere situatie. Jouw emeis woonzorgcentrum beschikt over een netwerk van een vijftigtal huisartsen in iedere regio en over eigen gemotiveerd zorgpersoneel. Bovendien hebben we samenwerkingen met verschillende ziekenhuizen.

Maaltijden ter plaatse bereid door chefs

Wie gezondheid zegt, zegt ook lekkere en evenwichtige maaltijden! In een emeis woonzorgcentrum eet je iedere dag alsof je op restaurant bent. Ieder woonzorgcentrum heeft een eigen chef, een eigen keukenteam en zaalpersoneel.

Voeding en eetpatronen zijn een belangrijk onderdeel van het zorgtraject dat we aanbieden. Iedere maaltijd wordt ter plaatse bereid met verse en kwalitatief hoogstaande producten. Bovendien wordt iedere menu gepersonaliseerd in functie van je behoeften, eventuele allergieën en intoleranties.

Jouw welzijn, onze prioriteit

Wij stellen alles in het werk zodat je je goed in je vel voelt. Zo stellen we balneotherapie- en snoezelruimtes ter beschikking alsook mooi aangelegde parken en tuinen waar je veilig kunt wandelen.

Aandoeningen zoals dementie vereisen een bijzondere begeleiding en aandacht. Daarom organiseren we regelmatig muziektherapie-, improvisatie- of dierentherapieworkshops.

Activiteiten en sociaal contact

In een woonzorgcentrum gaat er geen dag voorbij zonder activiteit. Wij organiseren verschillende soorten workshops, zowel individuele als groepssessies. Een uitstap, een feestje, een beetje sport, een optreden? Er komen dagelijks animatoren over de vloer van onze woonzorgcentra.

Het delen van aangename momenten is belangrijk bij emeis. De activiteiten zijn gericht op voldoende sociaal contact, op nieuwe vriendschappen en op oude vriendschappen die van onder het stof worden gehaald. Daarbij brengen we verschillende generaties met elkaar in contact: het gebeurt regelmatig dat er schoolgaande jongeren in onze ontspanningsruimtes te vinden zijn!

Ontdek de troeven van een emeis woonzorgcentrum.

Woonzorgcentrum of assistentiewoning?

Een woonzorgcentrum is vooral gericht op mensen die bijzondere begeleiding en zorgen nodig hebben. Een assistentiewoning is gericht op 60-plussers die nog zelfstandig kunnen en willen wonen maar die wel over extra diensten willen beschikken (boodschappen, thuiszorg,...).

Wist je dat? Je kan in een woonzorgcentrum ook terecht voor een tijdelijk verblijf, bijvoorbeeld om te herstellen van een val voordat u naar een assistentiewoning verhuist!

Benieuwd naar het woonzorgcentrum bij jou in de buurt?

Vind hier jouw woonzorgcentrum.

Mijn woonzorgcentrum vinden