Header clusters Brussel

Als senior heb je op een dag misschien meer hulp en/of dagelijkse verzorging nodig.
Heb je ooit overwogen om in een woonzorgcentrum of een assistentiewoning in Brussel te gaan wonen? emeis heeft een breed aanbod van seniorenresidenties, met accommodatie- en zorgoplossingen op maat van elk profiel. 

Vind jouw residentie in Brussel:

De troeven van onze seniorenresidenties in Brussel

De mens centraal

Onze bewoners staan centraal bij alles wat we doen. Er worden verschillende projecten opgezet om uw autonomie te bevorderen. Onze teams staan altijd klaar om uw behoeften te bespreken en aan te passen.

Voeding à la carte

Onze verfijnde keuken wordt ter plaatse bereid door een chefkok die rekening houdt met de diëten die uw arts voorschrijft. Dankzij de maaltijdcomités in de residenties kunt u actief deelnemen aan de ontwikkeling van de menu's op basis van uw voorkeuren. 

Een verscheidenheid aan activiteiten

Elke dag is er een uitgebreid activiteitenprogramma. Specifiek voor elke residentie, elke senior is vrij om al dan niet deel te nemen. Cerebrale en sociale activiteiten, onderdompeling in de natuur, samen delen tussen generaties, dierentherapie... alles is voorzien om uw zo goed mogelijk te omkaderen. 

Medische zorg 

In onze woonzorgcentra zet een multidisciplinair team, dat voortdurend wordt bijgeschoold, zich in voor uw persoonlijke zorg. Onze raadgevende en coördinerende artsen (CRA) zijn verantwoordelijk voor uw medische zorg, in samenwerking met uw familie en huisarts.

Veelgestelde vragen

Uw vragen over onze woonzorgcentra en assistentiewoningen 

 

 

Wat is het verschil tussen een woonzorgcentrum en een assistentiewoning? 

Een woonzorgcentrum verwelkomt ouderen die dagelijkse zorg en hulp nodig hebben in een vriendelijke, veilige omgeving. Een multidisciplinair zorgteam is toegewijd aan hun medische zorg. Een serviceresidentie met assistentiewoningen richt zich meer op onafhankelijkheid en biedt diensten en voorzieningen voor autonome mensen ouder dan 60, in een hotelachtig complex.

 

Is een tijdelijk verblijf in een residentie mogelijk? 

Ja, het is mogelijk om een kort verblijf te hebben in bepaalde van onze woonzorgcentra of in een assistentiewoning. Een tijdelijk verblijf is soms al mogelijk vanaf 14 dagen, afhankelijk van bepaalde voorwaarden en beschikbaarheid in de residentie van je keuze. Neem contact met ons op voor specifieke informatie over tijdelijke verblijven.

 

Ik heb reactivering nodig na een verblijf in het ziekenhuis, waar kan ik behandeld worden?

Als je na een verblijf in het ziekenhuis opnieuw in een goede fysieke vorm moet geraken, kun je overwegen om in onze Brusselse residentie Château d'Or te verblijven. De aangeboden diensten omvatten kinesitherapie en gepersonaliseerde zorg. Bovendien kun je in onze residenties aan de Belgische kust ook terecht om te reactiveren terwijl je een frisse neus haalt. Je kunt contact opnemen met onze residenties voor specifieke informatie over de reactiveringsdiensten die we aanbieden.

 

Wordt er speciale zorg geboden voor ernstige geriatrische aandoeningen? 

Sommige emeis residenties in Brussel bieden specifieke zorg voor specifieke aandoeningen zoals Parkinson en Alzheimer. Onze gespecialiseerde eenheden en getraind personeel zijn opgeleid om aan de behoeften van bewoners die lijden aan deze aandoeningen, te voldoen. Gebruik onze zoekmachine om de residentie te vinden die aan uw eisen voldoet. (anker)

Heeft u vragen over onze zorg- en woonoplossingen?