Ann Servaes

“Ik wist meteen dat ik in de zorgsector aan de slag wilde”, vertelt Ann Servaes. Na haar eerste ervaring als thuisverpleegkundige, startte ze in 2017 als onthaalmedewerker in woonzorgcentrum Ter Eyke.

Ondertussen is ze doorgegroeid tot Team Leader administratie. Een veeleisende, maar ook deugddoende job die haar op het lijf geschreven is.

“Toen ik hier vier jaar geleden begon als onthaalmedewerker, waren er hier nog maar vijf bewoners. De residentie was toen nog maar enkele maanden open. Vandaag hebben we een zestigtal bewoners. Omdat ik zelf in de buurt woon, ken ik heel wat van onze bewoners van vroeger. Ik vind het bijzonder dat ik hen nu kan helpen.”

“Elke dag is anders”

“Als Team Leader Administration ben ik verantwoordelijk voor de administratieve kant van onze residentie en bewoners. Als residenten of hun familie vragen hebben met betrekking tot hun verblijf kunnen ze bij mij terecht. Ze weten mij ook vaak te vinden voor medische vragen omdat ze weten dat ik verpleegkundige ben. Geen enkele dag is hetzelfde als de vorige. Die variatie vind ik heel aangenaam.”

“De voorbije maanden heb ik hier en daar ook mee ingesprongen in de zorg voor onze bewoners. Tijdens de coronaperiode waren er geregeld collega’s ziek. De combinatie van zorgtaken en administratieve taken was een hele uitdaging. Maar de zichtbare dankbaarheid van de bewoners en hun familie maakt veel goed.”

Teamwork is cruciaal

“Bij emeis kom je terecht in een grote groep. Dat heeft zo zijn voordelen. Als teamleader krijgen we vanuit de organisatie duidelijke instructies, maar het zijn de collega’s in de residentie die het verschil maken voor de bewoners. Het is belangrijk dat we elkaar als team ondersteunen. Als we vragen hebben, kunnen we ook altijd terecht bij onze collega’s uit de naburige residenties. Het is geruststellend om te kunnen terugvallen op zo’n netwerk.”

Dankbaar beroep

“Ik raad een job in de zorgsector zeker aan. Je komt met heel veel mensen in contact en je voelt dat je echt een verschil maakt voor mensen. Bij emeis kom je bovendien terecht in een leuk team met toffe collega’s.

We hebben allemaal hetzelfde doel om onze bewoners gelukkig te maken tijdens hun verblijf. De zorg is een heel dankbare sector. De dankbaarheid en de voldoening zijn enorm groot. Het is vaak genoeg om de kamer van een bewoner glimlachend binnen te komen om een glimlach terug te kijken. Je merkt hoeveel deugd een babbeltje en een lach doen voor een bewoner. Dat maakt onze job zo mooi.