Wij zijn klaar voor u

Van harte welkom!

We zijn altijd blij om een nieuwe bewoner te mogen verwelkomen en te leren kennen. Meer dan ooit moeten we bij een verhuis wel rekening houden met de bescherming van ieders gezondheid. Maar ook onder strikte veiligheidsmaatregelen, proberen we elke dag voor jou en voor je familie zo aangenaam mogelijk te maken.

koffer verhuis

Veilig je intrek nemen bij ons

  • Je komt van thuis:

Voor je verhuis neemt je huisarts een PCR Covid-19-test af. Zoniet word je op de dag van opname getest door de Coördinerend en Raadgevend Arts (CRA) van ons woonzorgcentrum. 

  • Je komt vanuit het ziekenhuis:

Het ziekenhuis neemt een test af. Zoniet word je op de dag van opname getest door de CRA van het woonzorgcentrum.

Bij een positief testresultaat:
-    verblijf je in een gespecialiseerde zone in het woonzorgcentrum (cohorte), met een toegewijd team.  Je krijgt er alle mogelijke comfort en de beste zorg, zonder dat iemand besmettingsgevaar loopt. 
-    Na 14 dagen (geteld vanaf de eerste testdatum) word je terug getest
o    Indien negatief zonder symptomen: word je aanzien als genezen en kan je naar de gekozen kamer verhuizen.
o    Indien negatief met symptomen: verblijf je nog 7 dagen op de kamer
o    Indien positief: verblijf je nog 14 dagen op de gespecialiseerde zone (cohorte)

Bij een negatieve test:
-    verblijf je gedurende de eerste 7 dagen  (geteld vanaf de eerste testdatum) op je kamer. Tijdens deze periode houden we je gezondheid nauw in de gaten en worden extra voorzorgsmaatregelen genomen en gerespecteerd.
-    Na 7 dagen (geteld vanaf de eerste testdatum) word je terug getest. 
o    Indien negatief zonder symptomen: word je aanzien als genezen
o    Indien negatief  maar toch met symptomen: verblijf je nog 7 dagen op de kamer
o    Indien positief: verhuis je naar de gespecialiseerde zone voor een verblijf van 14 dagen
o    Is na 14 dagen terug je test negatief: dan worden de extra maatregelen opgeheven en kan je je verplaatsen in de residentie, met mondmasker aan.
 

Elke verhuis vanuit het ziekenhuis wordt door de directeur Kwaliteit van emeis Belgium geëvalueerd. We zoeken samen de meest gepaste residentie in ons uitgebreide aanbod!

Heb je hier nog vragen over, aarzel niet om de residentie van jouw voorkeur te contacteren.

Weet je nog niet zeker welke residentie het best bij je past? Contacteer gerust ons onthaalteam via het gratis nummer 0800 88 888.

Procedure voor maximale preventie

Bekijk hier de instructievideo van de procedures en het gebruik van het beschermingsmateriaal. Deze procedures worden strikt nageleefd in alle emeis-residenties.

Hiervoor beschikken onze teams over voldoende beschermingsmateriaal. De procedures worden grondig ingeoefend en de naleving ervan wordt regelmatig geëvalueerd.

cohortzorg

Piekfijne hygiëne

Veilige omstandigheden voor warme zorg

Meer dan ooit is strikte hygiëne essentieel voor de bescherming van onze bewoners. Bij emeis gaan we tot het uiterste, voor een brandschone woonomgeving en een veilige zorg- en dienstverlening. Zo kunnen onze medewerkers met een gerust gemoed een warme thuis blijven creëren.

Ontdek meer
Putting on gloves

Duidelijke procedures

Op basis van de kennis in het internationale emeis-netwerk en afgetoetst met de Belgische regels voor de beheersing van de coronacrisis, hanteert emeis zeer strikte procedures. Onze teams zijn goed ingelicht, krijgen regelmatig kleine opleidingen en volgen de instructies nauwgezet op. emeis is trots op haar troepen!

Ontdek meer