Kelly en Jean

Helemaal met mijn goesting

Toen zijn vrouw na twee jaar overleed, wilde Jean absoluut niet weg van Kesterberg. Hij was er gelukkig ondertussen. Onder andere omwille van het sociaal contact. Hij heeft een sterke band met zijn medebewoners en staat altijd klaar voor iedereen. Ook zijn zelfstandigheid vindt hij belangrijk. “Waarom ik hier graag ben? De privacy, dat ik een vrij mens ben en dat ik alles zelf kan beslissen. Tegelijkertijd kan ik genieten van alle nodige zorgen. Schrijf maar op dat ik nooit zal verhuizen”, lacht hij.

Jean kookt niet zelf. Hij geniet van de maaltijden uit de keuken van Kesterberg. ’s Morgens en ’s avonds eet hij in alle rust op zijn flat. ’s Middags schuift hij bij zijn mederesidenten aan tafel in het restaurant. “En ik heb mijn eten nog nooit laten staan”, vertelt hij smakelijk.

Ook over de zorg vertelt Jean niets dan goeds: “De personeelsleden die hier al jaar en dag langskomen, zijn allemaal mijn kameraden. Ze zijn als familie. Over familie gesproken, ook mijn eigen kinderen kunnen het goed vinden met het personeel. Er wordt gelachen en gezeverd, maar ook op moeilijkere momenten zijn ze er. Niet alleen voor mij, maar ook voor mijn familie. Ik vraag niet het onmogelijke en krijg veel liefde terug. Kesterberg is mijn thuis geworden en dat zal niet meer veranderen.”

Ontdek alles over de assistentiewoningen van Kesterberg.