Zorg zit in kleine dingen

Alle bewoners elke dag de zorg geven die ze verdienen, is voor Kelly het belangrijkste in haar job. Ze probeert ze stuk voor stuk te geven wat ze nodig hebben en dat zit vaak in kleine dingen. “Ik word er zelf gelukkig van wanneer ik de bewoners op en top kan verzorgen”, glimlacht ze. “Een beetje blush, haartjes in de plooi, een lekker geurtje op … Een beetje zoals vriendinnen die samen op stap gaan. En op de momenten dat ik wat meer tijd kan vrijmaken, doe ik een babbeltje over wat ze maar willen. Zien dat ze daar deugd van hebben, daar doe ik het voor.

De grootste voldoening haalt Kelly uit de appreciatie van bewoners: “Ik kan mijn glimlach niet wegsteken als ik ergens binnenkom en ze zeggen ‘Ik ben content dat gij het zijt!’ Als bewoners mij graag zien komen, geeft mij dat een fantastisch warm gevoel. En dan weet ik dat ik goed bezig ben.”

Ontdek alles over de assistentiewoningen van Kesterberg.

"Ik word er zelf gelukkig van als ik de bewoners op en top kan verzorgen."
Kelly, werkneemster Assistentiewoning Kesterberg

2 momenten om nooit te vergeten

“Op Kesterberg delen bewoners en medewerkers samen de mooie én de moeilijkere momenten”, getuigt Kelly. “Ik herinner mij een echt geluksmomentje tijdens een dansfeest. Ik zag een mevrouw zitten die wel graag een dansje wilde doen. Ik nam haar vast en we dansten samen. De lach op haar gezicht en haar enthousiasme waren zo mooi om te zien. Voor mij een klein gebaar, maar voor haar een gelukkig moment.”

“Een tweede moment zal me altijd bijblijven omdat het gelinkt is aan een vrouw die me nauw aan het hart lag. Een bewoonster die ik jaren heb verzorgd en die ik ondertussen zag als mijn eigen oma. Een prachtvrouw bij wie ik ook terecht kon met mijn eigen verhaal”, vertelt Kelly. “De laatste momenten van haar leven stonden we haar bij. Toen ze nog voldoende wakker was, fluisterde ik ‘love you’ en ze zei dat terug. Een moment om nooit te vergeten. Op zo’n dagen weet je dat je meer doet dan bewoners verzorgen. Sommigen zitten echt in je hart. Dat wij hen de mooiste laatste dagen van hun leven kunnen geven, is zo’n belangrijk deel van ons beroep. Het maakt me fier en gelukkig een zorgkundige te zijn.”