Madame Courtens

Ik ben mevrouw Courtens en ik woon al 7 jaar in het Woonzorgcentrum Bonaparte, sinds 16 januari 2015 om precies te zijn. Ik heb vijf kinderen: drie kinderen wonen in Waterloo, één kind woont in Zwitserland en de jongste in Canada. Ik kom uit een familie van kunstenaars: mijn vader was architect, mijn oom beeldhouwer, mijn tante schreef veel en mijn grootvader was schilder… en iemand naar wie de Koninklijke Familie enorm opkeek! Ik ben zelf altijd gepassioneerd geweest door de teken- en schilderkunst. Ik heb een schilderij gemaakt voor meneer Marlière, de directeur: het is een schilderij van een zeilschip dat hij heeft opgehangen in zijn kantoor!

Wat vindt u het fijnste aan het woonzorgcentrum?

De ligging! Het woonzorgcentrum is ideaal gelegen naast een park, in volle natuur. Het is hier rustig, ondanks dat we hier niet ver van een drukke stad verwijderd zijn. De sfeer en de ruimtes zijn hier erg fijn… Het is hier volgens mij goed leven. Bovendien is het personeel erg vriendelijk en behulpzaam. Vooral voor oudere mensen is het belangrijk dat er steeds een luisterend oor klaarstaat. Het is aangenaam dat we aandacht krijgen en gesprekken kunnen voeren. Communicatie is immers een cruciale bezigheid.

Wat is uw favoriete moment van de dag?

Ik heb niet echt één favoriet moment. De hele dag is fijn, van ’s ochtends tot ’s avonds. Ik ben voortdurend bezig. Ik speel Scrabble, Triomino, ik teken veel… Ik breng ook veel tijd door met vriendinnen in de zithoek waar we praten en gezelschapsspelletjes spelen.

Een laatste anekdote?

Ik heb eens gepolst bij de andere bewoners en ik kan bevestigen dat wij hier zeer goed slapen! De matrassen zijn van een uitstekende kwaliteit… Perfect voor een goede nachtrust en voor deugddoende dutjes!