Jenna Walgraef

De Assistentiewoningen Argenteuil liggen vlakbij het centrum van Waterloo. De residentie bestaat uit 50 appartementen die gelegen zijn in een groene en rustige omgeving waar het aangenaam wonen is.

Een gesprek met Jenna Walgraef, sinds 2020 administratief coördinator van Argenteuil.

Wat is het verschil tussen een assistentiewoning en een woonzorgcentrum?

Assistentiewoningen bestaan uit appartementen waar de bewoners volledig zelfstandig wonen en toegang hebben tot diensten op aanvraag. Een woonzorgcentrum is vooral gericht op mensen die voortdurend of dagelijks hulp nodig hebben.

De diensten zijn erg divers maar steeds met één doel: het leven van onze bewoners zo aangenaam mogelijk maken. We hebben het dan bijvoorbeeld over maaltijdservice, hulp bij de schoonmaak of de boodschappen, administratieve ondersteuning…

En hoe zou je Argenteuil beschrijven?

In onze assistentiewoningen bestaat ieder appartement uit een ruime kamer, een mooi ingerichte open keuken, een badkamer en een terras of een tuin. 

De bewoners hebben ook toegang tot een mooi restaurant alsook tot gemeenschappelijke ruimtes zoals een sportzaal, een cinemazaal of een bar… Eigenlijk is het een klein dorp! We beschikken ook over een goed medisch centrum naast de assistentiewoningen.

Welke activiteiten bied je aan?

Wij organiseren iedere dag activiteiten, soms meerdere keren per dag. Het gaat om individuele of groepsactiviteiten, wandelingen, uitstappen naar de stad, een museumbezoek of een film… Daarnaast hebben we een samenwerking met de bridge- en scrabbleclub Bella Vita. We zetten heel wat projecten op poten om het aantal activiteiten te vermeerderen. We staan ook open voor tips in en rond Waterloo!

Wat is jouw rol bij de Assistentiewoningen Argenteuil?

Ik werk als coördinator en de bewoners kunnen altijd bij mij terecht voor hulp en in geval van vragen. Ik doe er alles aan om hen goed te doen voelen bij ons. Ik zorg ervoor dat er altijd iets te beleven valt: animatie, decoratie, dagelijkse attenties…

Kan je jezelf in drie woorden omschrijven en de assistentiewoningen in drie woorden omschrijven?

Ik ben respectvol, optimistisch, dynamisch en sociaal. Oeps, dat zijn er vier! En voor de Assistentiewoningen zou ik zeggen ‘sereen’, ‘gezellig’ en ‘levenskwaliteit’.