Mihaela Het Dorp

De eerste ervaring met ouderenzorg van Mihaela was in Italië. Ze doen het daar anders dan hier. Ouderen blijven zo lang mogelijk thuis en nemen iemand in huis om voor hen te zorgen. Mihaela zorgde er voor een vrouw van 90. Ze kregen een hechte band en ze voelde er voor het eerst hoeveel je voor een ander kan betekenen in de zorg. “Het was zo’n mooie ervaring dat ik terug thuis in Roemenië verpleegkunde ben gaan studeren. De bedoeling was om terug te keren naar Italië, maar daar stak de liefde een stokje voor”, lacht Mihaela

Thuis in Het Dorp

Mihaela vindt het belangrijk dat alle mensen in het woonzorgcentrum zich thuis voelen en er kunnen wonen in alle comfort. Dat ze kunnen thuiskomen in een mooi gebouw met ruime kamers zoals Het Dorp, maar vooral ook dat ze gelukkig kunnen samenleven met andere bewoners en goed omkaderd worden door het personeel. “Wij werken in hun leefomgeving. Zij leven niet in onze werkomgeving”, vindt ze, “Wij werken volgens hun noden en tempo.”

Werken in Het Dorp

“Werken in een woonzorgcentrum betekent vooral heel veel emotionele momenten”, vertelt Mihaela, “Je leert de bewoners kennen vanaf hun eerste dag hier. Je creëert een band en je maakt echt deel uit van hun leven.” Ze doet daarom ook haar best om iedereen écht te helpen. Kwaliteitsvolle zorg is voor haar niet alleen hygiënisch zorg, maar zeker ook psychosociale zorg. “De afgelopen periode was dat belangrijker dan ooit. Als een bewoner het nodig heeft, maak ik alle tijd om te luisteren en er voor hen te zijn. Die voeten wassen we dan morgen wel”, lacht Mihaela.

“Werken in een woonzorgcentrum betekent vooral heel veel emotionele momenten”
Mihaela Simion, werkneemster Woonzorgcentrum Het Dorp

2 vragen aan Mihaela

Wat geeft je inspiratie om er elke dag te staan?

De bewoners zelf. Ik zie hen graag en daarom doe ik mijn werk met hart en ziel. Ik daag mezelf ook elke dag uit. Meestal maak ik een kort lijstje van de dingen die ik op die dag minimaal wil bereiken. Dat lijstje geeft mijn dag structuur en richting.

Op welke momenten haal jij het meeste voldoening uit je job?

Dat zit in kleine dingen hoor. Als ik terugkom na enkele dagen verlof bijvoorbeeld en ik hoor: “Ah, je bent terug, ik had u gemist.” Of “Ik ben zo gerust nu ik u terugzie.” Of gewoon, als ik de tijd kan maken om even naar een bewoner te luisteren en een babbeltje te doen.

Ontdek alles over het woonzorgcentrum of de assistentiewoningen van Het Dorp.