Meteen naar het overzicht met veelgestelde vragen en antwoorden.

In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest verlaat emeis zeven gebouwen omwille van hun verouderde toestand of omwille van een te grote leegstand. In Vlaanderen wordt residentie Zennehart in Alsemberg gesloten omwille van structurele problemen aan het gebouw.

Deze hergroeperingen zijn vanzelfsprekend voor de bewoners, hun families en ook de medewerkers in eerste instantie een onverwachte en onaangename aankondiging. De zorg- en dienstverlening in al deze residenties liep over het algemeen goed, tot tevredenheid van de bewoners. De gebouwen hebben echter geen haalbare toekomst, de nodige investeringen zijn te hoog of de verbouwingen vragen een volledige afbraak waardoor er sowieso een verhuis moest gebeuren. 

emeis wenst zich te verontschuldigen voor het ongemak dat deze noodzakelijke beslissingen met zich meebrengen voor alle betrokkenen. De lokale en centrale teams doen al het nodige om deze verhuis in alle rust, zorgvuldig en met voldoende communicatie te laten verlopen.

De doelstelling is om te gaan naar een betere situatie voor iedereen: de bewoners kunnen terecht in een mooiere infrastructuur en de teams kunnen de krachten beter bundelen, op 14 goede locaties in Brussel. Voor alle bewoners en alle medewerkers van de 7 residenties in Brussel en residentie Zennehart in Vlaanderen is een oplossing in het emeis-netwerk. emeis engageert zich om iedereen zo goed mogelijk te begeleiden naar een nieuwe residentie. 

Samen naar een nieuwe horizon.
 

Samen naar een nieuwe horizon - ensemble vers un nouvel horizon