Proefverblijven in een WZC van emeis

Tijdelijk extra zorgen nodig? Wil je er even tussenuit?

Denk je aan een woonzorgcentrum, maar schrikt het je allemaal nog wat af? Ben je over het algemeen nog zelfstandig, maar heb je tijdelijk extra ondersteuning nodig bij een revalidatie of tijdens de vakantie van jouw mantelzorger? Geen enkel probleem! Een woonzorgcentrum van emeis kan ook een ideale tijdelijke oplossing zijn.

Daarnaast kan zo'n tijdelijk verblijf ook perfect dienen als testperiode. Verhuizen naar een woonzorgcentrum is namelijk een hele stap. Dat begrijpen we. Daarom kun je komen proberen of het leven jou hier bevalt. 

Boschart bewoonster 2

Waarom bewoners tijdelijk verblijven in een woonzorgcentrum

Bij emeis hebben we in onze woonzorgcentra niet enkel permanente bewoners.

Er zijn verschillende situaties denkbaar waarbij een tijdelijk verblijf in onze woonzorgcentra aangewezen kan zijn.
Een aantal voorbeelden:

  • Je onderging een operatie of andere medische ingreep en moet hiervan herstellen. Vaak heb je dan tijdelijk extra zorg nodig. Wij kunnen die bieden, 24 op 24 en 7 op 7.
  • Je hebt thuis een mantelzorger, maar die is zelf even buiten strijd of geniet van vakantie. Onze medewerkers nemen de zorg graag even van hem/haar over.
  • Je wil zelf even tot rust komen en genieten van andere lucht? Dat kan perfect! Verschillende van onze woonzorgcentra liggen in prachtige toeristische regio’s. Denk aan onze centra aan de kust, in groene regio’s als de Kempen of die op het rustige platteland.
  • Je twijfelt al een tijdje of een woonzorgcentrum iets voor jou is? Kom dan een residentie uittesten! Tijdens een proefverblijf ervaar je zelf hoe het is om te leven in onze WZC’s.
  • Veel ouderen voelen zich thuis eenzaam. In onze woonzorgcentra hebben we zeer veel aandacht voor sociaal contact, activiteiten en uitstappen. Bij ons ben je nooit alleen en verveling is uit den boze!
  • Tijdens extreme weersomstandigheden is een WZC geen overbodige luxe. Wij hebben verschillende residenten die bij ons de zomer of winter overbruggen en zo gebruik maken van onze airconditioning tijdens een hittegolf of lekker knus bij de haard komen zitten in de koude wintermaanden.
  • Heb je nood aan een opkikker? Een ‘boost’? Je had bijvoorbeeld een moeilijke periode tijdens de pandemie en wil met een aangepast plan weer helemaal op krachten komen? Geen probleem! Wij stellen graag een aangepast plan op, met gezonde en regelmatige maaltijden voorzien van alle vitaminen en mineralen. In combinatie met voldoende beweging en een gezonde portie sociaal contact ben je er in een mum van tijd weer helemaal bovenop!
Kortom: een tijdelijk verblijf in onze centra kan in héél veel gevallen een goede oplossing zijn. Bij ons verblijf je volledig zorgeloos voor periodes vanaf 14 dagen

 

Contacteer vrijblijvend de residentie van jouw keuze