Seaflower exterior

emeis stelt het gebouw kosteloos ter beschikking, de gemeente zorgt voor de nodige technische aanpassingen en de begeleiding van de vluchtelingen.  In Knokke-Heist stelden vanaf het begin van de oorlog in Oekraïne heel wat gezinnen zich kandidaat om tijdelijk vluchtelingen op te vangen. Om diverse redenen wordt het voor heel wat onder hen stilaan moeilijk om dit te blijven doen. Dit kan gaan om plaatsgebrek of tweedeverblijvers die hun vakantiewoning ter beschikking stelden van Oekraïners maar zelf terug richting Knokke-Heist willen komen deze zomer.

En dus ging Knokke-Heist op zoek naar een meer structurelere oplossing en vond die, samen met emeis, in Residentie Seaflower. 

In deze residentie in een zijstraat van de Lippenslaan werden  door een eerdere uitbater zorgbehoevende senioren gehuisvest in ‘serviceflats’. Na de overname door emeis opende de groep eerst een andere residentie in Knokke-Heist, met name Belle Epoque. Gezien de toekomstplannen van emeis voor residentie ‘Seaflower’ nog niet concreet waren op korte termijn, leent het gebouw zich perfect voor deze noodopvang.