Zes keukenteams van emeis woonzorgcentra streden om de jaarlijkse emeis Cooking Trophy. Dit jaar won chef-kok Erwann Charier van de residentie Augustin in Vorst de eerste prijs. 

Aandacht voor de kwaliteit van de maaltijden

De jury koos de winnaar na een finale die bijna een hele dag duurde! Juryvoorzitter Jeroen De Pauw zei:

Fantastisch om te zien hoe deze professionals, elk met hun eigen achtergrond en techniek, aan de slag gingen, met zoveel passie. Voor woonzorgcentra is de kwaliteit van de maaltijden zo belangrijk voor de bewoners: het is vaak het hoogtepunt van de dag. Ik ben blij te zien dat er dan ook zoveel aandacht besteed wordt aan de kwaliteit.

Rundvlees, artisjok en koffie op het menu


Jeroen De Pauw, de voorzitter van de jury, begeleidt sinds een jaar de keukenteams van emeis rond verschillende thema's en legde de deelnemers een aantal uitdagingen voor. Het hoofdgerecht was kogelbiefstuk en seizoensgroenten, het voorgerecht bestond uit vegetarische ingrediënten met artisjok als hoofdingrediënt en voor het nagerecht; met toepassing van de principes van zero waste, het hoofdingrediënt; koffie.

Felicitaties aan de finalisten: Gérald Vanhove (Residentie Récital, winnaar van de titel in 2019 en winnaar van de internationale culinaire trofee 2021), Jan Weyts (Residentie De Hoef, Hulsthout), Sven Peeraerts (Residentie Het Dorp, Helchteren), Jean-Louis Stretta (Residentie Belle Alliance, in Lasne) en Sandhya Sobnauth (Residentie Bonaparte, in Waterloo).