stages enfants Top Senior
stages enfants Top Senior 2

Na een succesvol pilootproject in onze residentie Top Senior in Tubize dit voorjaar, organiseren deze zomer al 11 emeis-woonzorgcentra vakantieopvang voor de kinderen van de medewerkers.

Dit is een gratis en zinvolle opvangoplossing voor de ouders, een fijne afwisseling voor de bewoners én misschien ook een bijdrage tot de promotie van zorgberoepen. De kinderen ontdekken zo het werk van mama en papa, en krijgen er een hele hoop tijdelijke opa's en oma's bij.

Focus/WTV kwam alvast een kijkje nemen op een van de eerste opvangdagen in residentie Hardoy in Ardooie. Directeur Barbara De Poorter lichtte het initiatief enthousiast toe! https://www.focus-wtv.be/.../kinderen-mee-naar-het-werk...

In Vlaanderen organiseren onder meer ook De Hoef in Hulshout en Belle Epoque in Knokke zomeropvang. In Brussel doen dit jaar 2 woonzorgcentra mee en in Wallonië al 6. Het aantal opgevangen kindjes hangt telkens af van de nood bij de ouders. Het animatieteam, eventueel versterkt met enkele jobstudenten, organiseert activiteiten voor jong én oud.