Luc - Kesterberg

Hoewel Seniorie Kesterberg veel moois te bieden heeft, bestaat er voor Luc geen twijfel over de grootste troef: de prachtige ligging. “De vrije tijd die ik vroeger had, spendeerde ik in de tuin bij mijn ouders. Daar was altijd wel werk te doen. Die groene omgeving is belangrijk voor mij, en ik was dan ook meteen verkocht."

Familiebedrijf tot fabriek

Luc groeide op in het houtverwerkingsbedrijf van zijn ouders. Daar begon hij ook aan zijn eerste job: “We versneden bomen tot spanplaten en tekenbladen en die werden dan verscheept naar andere landen. Dat werk deed ik heel graag! Het was ook een echt familiebedrijf waarin ik samenwerkte met mijn ouders, zus en broers. We leverden steeds mooi materiaal af.” Na vele vruchtbare jaren ging de zaak uiteindelijk failliet en Luc vond ander werk in de fabriek Léberg Bronnen. “Daar produceerden en bottelden we water en frisdranken, 20 jaar lang.“

De eerste verdieping

Sinds juni 2021 verblijft Luc in Seniorie Kesterberg. “Ik heb voor deze residentie gekozen omdat ik hier een heel mooi uitzicht heb op het landschap en de mooie natuur. Het is trouwens een korte afstand voor mijn zus die vaak op bezoek komt. Mijn twee broers zijn spijtig genoeg reeds overleden en mijn andere familie woont erg verspreid waardoor het contact miniem is. Al de coronamaatregelen hebben het bovendien niet gemakkelijker gemaakt.”

Toch is Luc tevreden met zijn nieuwe leventje in Kesterberg: “Ik hou van de privacy en het feit dat ik alles zelf kan beslissen, want ik ben een persoon die graag alleen is en geniet van de rust van mijn eigen flat. Al kan ik wel genieten van de bezoekjes van mijn zus en nicht.”

Het zit ‘m in de details

“Ik woon hier heel graag. Iedereen is hier vriendelijk en, vooral, erg behulpzaam. Alle medewerkers doen hun uiterste best om iedereen gelukkig te maken en goed te verzorgen. Zelfs bij het avondmaal houden ze rekening met mij.” vertelt Luc. “Charcuterie behoort namelijk niet tot mijn favoriete beleg, maar dan voorzien de medewerkers iets anders. Ik ben hier dus erg tevreden.”

Zo tevreden zelfs dat ook Luc’s nicht in Kesterberg haar intrek heeft genomen. “Dat komt door mijn positiviteit over de residentie.” verklaart Luc. “Ik zou ook andere mensen zeker aanraden om hier te komen wonen, vooral voor de goede zorgen en de menselijkheid naar ons als bewoners.”