1989 - Ontstaan

Oprichting van emeis in Frankrijk door dr. Jean-Claude Marian, neuropsychiater.

Vanaf 1999 – Oprichting aanvullende instellingen

emeis ontwikkelt gespecialiseerde instellingen: klinieken voor nazorg en rehabilitatie en psychiatrische klinieken via dochteronderneming CLINEA.

2002 - Beursgang

emeis verzamelt financiële middelen voor de verdere ontwikkeling, de uitwerking van nieuwe zorgverleningconcepten en het onderhoud en de renovatie van het hele netwerk.

Vanaf 2004 – Aanwezig in Italië

emeis bouwde heel wat ervaring op door een van de grootste verzorgingsnetwerken in Frankrijk te beheren en beslist om internationaal uit te breiden. Eerst via enkele overnames, vervolgens door de oprichting van een aantal instellingen in Italië.

2006 – Verdere internationale groei

De Europese groei van emeis komt in een stroomversnelling: na Italië vestigt emeis zich ook in België, Zwitserland en Spanje (overname van de groep CARE).

2010 – Belangrijke strategische zet

emeis neemt bijna 5.000 bedden over in Frankrijk en België.

2013 – CPPIB wordt grootste aandeelhouder

De nummer één van de Canadese pensioenfondsen, CPPIB, wordt de grootste aandeelhouder van de emeis groep.

Vanaf 2014 – 4 strategische overnames

Deze keer vooral in Duitstalige landen: Senevita in Zwitserland (2293 bedden/ 21 woonzorgcentra), Silver Care in Duitsland (5963 bedden/ 61 woonzorgcentra), SeneCura in Oostenrijk (3936 bedden/ 52 vestigingen) en Celenus Kliniken in Duitsland (2602 bedden/ 15 klinieken voor nazorg en rehabilitatie en psychiatrische klinieken).

2016 – Overname van Medi-System

Medi-System is in Polen de leider op vlak van zorgverlening aan hulpbehoevende personen.

2017 - Groei buiten Europa

emeis trekt de wereldwijde kaart en breidt verder uit met huizen in Brazilië en China.

2022 - Lancering Transformatieplan "Voor U en met U. Orpea Verandert!"

In 2022 lanceerde de Groep zijn reorganisatieplan, getiteld "ORPEA verandert! Met u en voor u", met als doel de Groep radicaal te transformeren ten gunste van patiënten, bewoners en hun families, maar ook van haar medewerkers.

2024 - Vanaf vandaag zijn we emeis

In 2024 werd ORPEA omgedoopt tot emeis een weerspiegeling van haar waarden en bestaansreden en een missie: Wij engageren ons en mobiliseren onze innoverende kracht om mensen die zich op een dag in een kwetsbare situatie bevinden, te helpen hun kracht en vaardigheden te herwinnen of te behouden, hun levenslust te cultiveren en hun naasten vertrouwen en sereniteit te geven.