Maggi Pulzonetti (°1950)

"Leef in het nu, geniet en ga op zoek naar alternatieven."
Maggi Pulzonetti, Het Dorp, Helchteren

Maggi Pulzonetti is een spraakzame en erg sociale dame. Ze kwam ter wereld als een echt sinterklaasgeschenkje, want ze werd geboren in Genk op 6 december 1950. Later verhuisde ze naar Houthalen, waarna ze na een tussenstop in Geel, Olmen en Antwerpen ook opnieuw is terechtgekomen.

In haar jeugdige jaren las ze geregeld eens een boek in haar vrije tijd. Daarnaast ging ze frequent rolschaatsen. “Maar dan wel nog op rolschaatsen met vier wieltjes, zoals in de tijd van Grease en Footloose”, lacht Maggi.  Op school studeerde ze aan de huishoudschool, waarna ze al als 16-jarige aan de slag ging in een naaiatelier. “Naast het naaiatelier werkte ik ook in een warenhuis”, vertelt Maggi. Helaas ging het warenhuis later failliet.” Als Maggi een nieuwe job zou mogen kiezen, dan was ze gegarandeerd in de wereld van mode en kledij gestapt.  “Een florante, bloeiende zaak met goede en vriendelijke bediening”, zegt ze dromerig. 

Maggi was gelukkig met haar hardwerkende man. Samen hebben ze een zoon: Fabio. “Vanaf Fabio geboren was, werd ik fulltime huismoeder”, vertelt Maggi. “Fabio is nu 45 jaar jong en woont samen met zijn vriendin in Leuven. Hij is ondertussen pluspapa van twee dochters van 18 en 22 jaar.” Maggi mag zich dus fiere oma noemen van twee prachtige kleinkinderen.

Maggi haar man was altijd al een ondernemer in hart en nieren. “Eerst was hij beenhouwer en daarna werkte hij in een fabriek als magazijnier”, vertelt Maggi. “Wij waren altijd erg gelukkig samen. Wanneer we vroeger nog geen televisie in huis hadden, speelden we in onze vrije tijd veel gezelschapsspelletjes zoals mens-erger-je-niet.”

72 jaren wijsheid


Welke gelijkenissen en verschillen vallen je op tussen vroeger en vandaag? 

“Ik vind het verschrikkelijk om de armoede, oorlogen en rellen te zien op het nieuws. Het is heel erg dat die gruweldaden nog steeds dagelijkse kost zijn.”

Welke goede raad zou je geven aan de jonge mensen van vandaag?

“Studeer goed en zorg dat je een diploma behaald zodat je achteraf een goede job kan uitoefenen. Profiteer daarnaast ook genoeg van het leven, want er zijn altijd mogelijkheden. Leef in het nu, geniet en ga op zoek naar alternatieven.”