Aide-Soignante Zorgkundige Antonella 2024
Aide-Soignante Zorgkundige Oceane 2024

Het is mijn taak om zorg te dragen voor de bewoners. Het menselijke contact is erg belangrijk. De hoogtepunten van een doorsnee dag voor mij? De band, de gedeelde momenten en de betrokkenheid met de bewoners. Voor hen betekent dat zeer veel. Wij zijn als het ware familie voor hen

Aurelia, zorgkundige in het woonzorgcentrum Terrasses des Hauts Prés

Aide-Soignante Zorgkundige Antonella - tablet 2024

Als zorgkundige is het je taak om dagelijks het comfort van de bewoners te waarborgen. Je hebt een hechte band met hen en je bent een onmisbare schakel in het team. Je kent de bewoners immers zeer goed en je weet perfect bij wie je terecht kan voor specifieke zorgen.

Je werkt nauw samen met de Team Leader Care alsook met de hoofdverpleegkundige. Je bent verantwoordelijk voor de hygiënische verzorging, de administratie op het vlak van medicatie en je meet bepaalde waarden op.

Je begeleidt de bewoners ook tijdens de maaltijden. Je helpt de bewoners om voldoende te eten en te drinken en je waarschuwt de juiste collega’s wanneer die moeten tussenkomen.

Als zorgkundige ben je verantwoordelijk voor de eerstelijnszorg en ben je een eerste contactpersoon van de bewoner, de familie en het medisch team. De bewoner en de familie kunnen steeds bij jou, hun vertrouwenspersoon, terecht voor informatie en voor morele steun.

“Ik werk zeer graag in een team dat als doel heeft om de bewoners de allerbeste zorgen te geven. Samen zijn we sterker!”
Thérèse K.

Dichtbij de bewoner, van het begin tot het einde

Het beroep van zorgkundige is zeker niet altijd even eenvoudig. Een bewoner voelt zich soms goed en soms minder goed. Als zorgkundige moet je er in alle omstandigheden zijn voor hem of haar. Waar ik mij aan optrek? Aan een ‘dank u’ op het einde van de dag. Dan voel ik mij gewaardeerd, nuttig… en dan weet ik dat ik het leven van de bewoner beter heb gemaakt.

Magda is zorgkundige in het woonzorgcentrum Terrasses des Hauts Prés in Ukkel. Ze werkt al 9 jaar in het woonzorgcentrum en vertelt ons meer over haar beroep alsook over haar hoogte- en dieptepunten. Voor haar is de goede band met de bewoners het allerbelangrijkste… Een band die bijna familiaal wordt en die hecht blijft tot het einde.

Begint het te kriebelen om deel uit te maken van ons team? Om bij te dragen tot het welzijn en het geluk van onze bewoners?

Ontdek dan onze vacatures: wij zoeken steeds gemotiveerde zorgkundigen!