Verpleegkundige Infirmière Marie 2024
Verpleegkundige Infirmière Loredana 2024 - tablet
“Ik heb dit beroep gekozen omdat ik de zorg voor kwetsbare en oudere personen nobel en fascinerend vind. Wij spelen een belangrijke rol in de samenleving en de oudere generatie leert ons veel bij. Het fundament van een goed werkend woonzorgcentrum? Goede zorgen.”
Evelyne, Team Leader Care in het woonzorgcentrum Carina
Verpleegkundige Infirmière Loredana 2024

Als verpleegkundige ontferm je je over de verpleegkundige zorgen van onze bewoners. Het comfort, de veiligheid en de levensvisie van de bewoners staan daarbij steeds centraal. Je bent bereikbaar voor de familie of voor de huisarts om in alle sereniteit onderbouwde informatie te geven over de gezondheidstoestand van de betrokken bewoner.

Oudere mensen zijn soms verward of kunnen lijden aan dementie. Je kent de specifieke ouderdomsziektes en bent opgeleid om daar correct mee om te springen. Je dient de dagelijkse zorgen toe en volgt daarbij de richtlijnen van je verantwoordelijke en van de artsen. Je blijft wel steeds zelfkritisch voor je eigen werk. Je aarzelt bovendien niet om cruciale informatie te delen met je collega’s en met je verantwoordelijken.

Je houdt steeds één doel voor ogen: het comfort en het welzijn van de bewoners voor wie jij zorgt.

Verpleegkundigen in de kijker

12 mei is de Internationale Dag van de Verpleegkundigen, een dag die we niet zomaar laten voorbij gaan. Het is een ideale gelegenheid om deze prachtige maar complexe job in de kijker te zetten. In 2023 deden we dat met deze video. Een 'dikke merci' aan al onze verpleegkundigen!

Eén van mijn favoriete momenten is wanneer familieleden van de bewoners mee dineren. Er zijn altijd twee of drie familieleden die mij komen bedanken. Het is een klein gebaar dat onze job zo mooi maakt. Het motiveert me om een nog betere dienstverlening aan te bieden.
Francis, Team Leader Care bij woonzorgcentrum Terrasses des Hauts Prés

Van verpleegkundige tot Team Leader Care tot directeur

Ik houd enorm van de variëteit in mijn job alsook de samenwerking met de andere teamleaders. We vullen elkaar aan en hebben een hechte professionele relatie.

Martine werkte ooit als Team Leader Care in het woonzorgcentrum Prinsenhof en is nu directeur van het woonzorgcentrum James Ensor. Volgens haar moet een verantwoordelijke toezien op de vlotte samenwerking en de verstandhouding binnen het team. Zij wil een toegankelijke verantwoordelijke zijn die openstaat voor feedback van de bewoners en de families alsook van de medewerkers en de externe contactpersonen.

Begint het te kriebelen om deel uit te maken van ons team? Om bij te dragen aan het welzijn van onze bewoners?

Ontdek dan onze vacatures: wij zijn steeds op zoek naar gemotiveerde verpleegkundigen!

Naar onze jobs als verpleegkundige